Home General Tips for å velge den rette lengden på skjørtet på bryllupskjolen

Tips for å velge den rette lengden på skjørtet på bryllupskjolen

1805
0

Lengden på bryllupskjolens skjørt er viktig og du har flere valgmuligheter. Du kan velge en kjole med langt skjørt, så justere den litt eller du kan velge en bryllupskjole med kort skjørt. Dagens brudekjoler kommer i mange forskjellige varianter, med mange forskjellige skjørtelengder. Dagens brud har med andre ord mye å velge mellom, så ikke la deg begrense.

Vi har sett nærmere på hvordan noen centimeter fra eller til på skjørtets lengde påvirker stilen.

 Lang kjole med langt slep

Den mest tradisjonelle kjolen går helt ned til gulvet, har et langt slep og du kan knapt se tuppen av skoen når du går. Mange føler seg om en dronning i en slik kjole, det er også en av de få gangene i livet ditt hvor du har muligheten til å bruke en slik kjole. Så er dette din drøm, bør du få den oppfylt.

Ulempen med et slikt langt skjørt er at du fort kan irritere deg over at du snubler i skjørtekanten hvis du er litt uoppmerksom. Et slikt skjørt må du hele tiden holde litt oppe når du skal bevege deg, og det er en utfordring å danses i.

Det finnes selvsagt en rekke triks. Ser du på en nettbutikk som JJ’s House har de flere lange kjoler med avtakbart slep. Da får du være en dronning under seremonien og på bildene, og samtidig har muligheten til å danse når slepet tas av.

Det er også vanlig at en bryllupskjole med langt skjørt har en hempe som du kan holde i. Da løfter du skjørtet akkurat nok opp til at du ikke snubler i det.

2,5 cm kortere skjørtekant

Hever du skjørtekanten ca. 2,5 cm opp fra bakken, vil de aller fleste brudene bli meget fornøyde. Forskjellen er ikke så stor at hele stilen endres, men er akkurat nok til at du ikke går og tråkker på skjørtekanten.

Skal du gjøre en slik endring er det svært viktig at du sørger for at du har med deg skoene du skal bruke i bryllupet. Det er snakk om presisjonsarbeid. Så størrelsen på hælen har mye å si for hvor mye eller lite du justerer skjørtekanten.

Asymmetrisk skjørt

De fleste bruder vil slite med skjørtelengden foran. Det er denne delen man gjerne tråkker på og snubler i. En god løsning på denne utfordringen er å velge en kjole som har et asymmetrisk skjørt. Den er litt kortere foran, men lengre bak. Da får du dronningfølelsen uten å tråkke på kanten.

Husk skoene

Skoene er selvsagt viktig i alle bryllup, men i det øyeblikket skjørtekanten heves vil skoene bli mer synlig. Derfor er det viktig å kjøpe sko som er perfekt for din bryllupskjole og for din stil. En åpen tåsko, med mye glitter kan være perfekt til et enkelt skjørt. Eller du kan velge å glitre fra topp til tå.

Ankellangt skjørt

Det er flere designere av brudekjoler som ser at dagens brud ønsker variasjon også når det kommer til skjørtelengden. Derfor vil du finne flere brudekjoler som har skjørt som ender ved anklene. En luftig og leken brudekjole ettersom skjørtet stort sett er vidt. Tenk swingskjørt og danseskjørt. Husk å finne de perfekte danseskoene som passer til dette skjørtet.

Cocktail lengde

Det er også blitt mer vanlig at brudene velger enda kortere skjørt, og går for en cocktail lengde på skjørtet. Slike kjoler har gjerne en mer figurnær design og herlige detaljer. Skjørtet ender gjerne rett under knærne eller ved knærne. Miniskjørt er svært sjelden kost.

Et slikt kort skjørt stiller selvsagt store krav til skoene ettersom skoene vil være et viktig fokuspunkt.